Beeldarchief

Hier bewaren we foto's, video's en beelden van activiteiten uit het verleden. Om nog eens terug te kijken, na te genieten of om ons te laten inspireren voor de toekomst.

Ons @Kerkenblog

In 2019 bezochten leden van de Raad van Kerken de diverse kerkgenootschappen in Tilburg. Hier kunt u hun belevenissen volgen.

Walk of Peace 19 september 2019

Complete reportage

In 2019 stond onze vredeswandeling in het teken van verschillende thema's. De klimaatcrisis werd voor voor het voetlicht gebracht. Met het oog op de toekomst van de mensheid. Maar daarnaast brachten we een bezoek aan de Joodse Begraafplaats in Tilburg. Dit bood een uitzicht op het recente verleden van Tilburg. Een verleden dat veelal verborgen blijft.

De Dialoogboom in Tilburg

Het complete verhaal

Met de dialoogboom brengen de joodse en christelijke gemeenschappen in Tilburg tot uitdrukking dat zij zich willen inzetten voor een gezamenlijke toekomst van de stad en haar bewoners. Wie een boom plant, heeft vertrouwen in de toekomst.

Met Nieuwe Ogen

Joden en Christenen in Tilburg

Zondag 14 januari 2017 was er in de bibliotheek op het Koningsplein een bijzondere tentoonstelling. Het ging om de expositie ‘Met Nieuwe Ogen‘ met daarin verhalen over joden en christenen in Tilburg.Aan de hand van voorwerpen, teksten, documenten, foto’s en films zijn er in totaal  twaalf portretten te zien. Deze portretreeks begon bij Levi David Hartog, de eerste jood die zich in februari 1767 in Tiburg vestigde. Maar de portretten strekken zich uit tot onze tijd.

Foto-impressie van de expositie

Stolpersteine wandeling

Een beschrijving van het Tilburgse struikelstenenproject vindt u hier:

Struikelstenen in Tilburg

U kunt ook een stolpersteine-app downloaden voor het gebruik op de smartphone. Met deze app kunt u zich laten leiden door uw wandeling in Tilburg. De app is bedoeld voor het gebruik van Android0-tablets of telefoons.

Stolpersteine-app

Walk of Peace 2020

Deze Vredeswandeling stond in het teken van de aandacht voor de klimaatcrisis.

De fotoreportage kunt hier bekijken


Week van de vluchteling

Hier kunt nog eens terugkijken naar ons programma voor De Week van de
Vluchteling
in Tilburg in 2016. Het is een projectpagina met een samenwerkingsverband met veel organisaties: Week van de Vluchteling

Populaire posts van deze blog

Website "gelovenstaatvrij.nl" gelanceerd!

Vredesweek 2023: Fietsen voor vrede